top of page
Search

Sposobnost evropskih institucij za reševanje najpomembnejših družbenih problemov

V sredo, 19.1.2022 ob 16.30 uri je v okviru projekta Jean Monnet Chair, potekala okrogla miza z naslovom Sposobnost evropskih institucij za reševanje najpomembnejših družbenih problemov.


Prof. dr. Matevž je tokrat v vlogi moderatorja gostil dva zelo zanimiva gosta, ki sta izmenično odgovarjala na vprašanja in z udeleženci delila nekaj svojih osebnih razmišljanj o ideji Evropski unije na splošno, pa tudi in še zlasti temu, kako se ta regionalna povezava v zadnjem času ne(uspešno) sooča z raznimi družbenimi problemi.


Naj na tem mestu predstavimo še oba sogovornika. Prva je bila dr. Andreja Valič Zver, trenutno sicer državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade, drugače pa jo velja omeniti tudi kot bivšo članico upravnega odbora Agencije EU za temeljne pravice in tudi kot doktorico sodobne zgodovine ter anglistko.

Drugi gost je bil dr. Dejan Valentinčič, sicer državni sekretar na Uradu za Slovence po svetu, drugače pa zelo aktiven tudi na akademskem in pedagoškem področju. Je specialist za migracije, še posebej se zanima za položaj Slovencev v zamejstvu in po svetu ter manjšin v Sloveniji.


Okrogla miza je zaradi trenutne situacije okoli Covid-19 in vseh sprejetih ukrepih za preprečevanje okužb razumljivo potekala v ti. "online" izvedbi. Obema gostoma in nenazadnje vsem slušateljem tega zanimivega pogovora se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in prispevek pri našem projektu.
Comments


bottom of page