top of page
Search

Kdo so bili naši gostje na okrogli mizi?

Dogodek na temo populizma je požel odličen odziv s strani zainteresirane javnosti, o čemer si lahko preberete tudi v kratkem sporočilu, objavljenem prejšnji teden in dostopnem na tej povezavi. Danes pa vam predstavljamo še nekaj fotografij naših izjemnih gostov, katerim smo zelo hvaležni, da so se prijazno odzvali našemu povabilu na okroglo mizo.

Doktorja Milana Zvera, ki trenutno opravlja že svoj tretji mandat v Evropskem parlamentu v vrstah Evropske ljudske stranke, ni potrebno posebej predstavljati. Splošni slovenski javnosti je sicer bolj znan kot politik, predvsem v vlogi Ministra za šolstvo in šport, pa vendar je treba poudariti, da je g. Zver tudi izjemen družboslovec, avtor številnih znanstvenih člankov, knjig in monografij. Kot takšen pa je bil kot nalašč za to, da nam pove evropsko perspektivo populizma, podkovano na zgodovinskih in socioloških dognanjih.


Drugi gost našega dogodka je bil g. Peter Jančič, človek z dolgoletnimi izkušnjami na področju medijev. Kot novinar in urednik se je imel moč spoznati z delovanjem različnih medijskih hiš v Sloveniji, kot sta na primer časopisa Delo in Večer. Pohvali se lahko tudi kot bivši član sveta RTV Slovenije, kar je vse skupaj nadgradil še kot ustanovitelj novega medijskega projekta Spletni časopis. Od lanskega leta naprej službuje kot odgovorni urednik spletnega portala Siol, enega najbolj branih portalov v Sloveniji.


V vlogi svetovalca za odnose z javnostjo je Ministrstvo za kulturo zastopal g. Mitja Iršič, sicer tudi diplomant mariborske pravne fakultete. Slovenska javnost ga sicer pozna kot avtorja na spletnem portalu Časnik ter kolumnista številnih zapisov za Novo24 in Demokracijo.


Podobno kot zgoraj omenjeni g. Zver, tudi naš četrti gost prof. dr. Miro Haček v prvi vrsti izhaja iz akademskega sveta, a s to razliko, da se je g. Haček v polni meri posvetil svojemu raziskovalnemu in pedagoškemu delu. Je pisec številnih znanstvenih člankov in specialist za področje političnih znanosti. S svojim znanjem se je kot redni profesor, zaposlen na oddelku za politiologijo na ljubljanski univerzi, izkazal za izjemnega sogovornika.


Iz leve proti desni: Peter Jančič, Mitja Iršič in prof. dr. Miro HačekKommentare


bottom of page